Follow Me on Twitter
Saturday, 16 July 2011 19:30

Redactioneel Editie 5 - 2011

Deze 'dunne' zomereditie van Tambuli staat in het teken van de natuur en het toerisme in de Filipijnen. Het eerste artikel gaat over de uitbarsting van de Pinatubo vulkaan 20 jaar geleden, waarvan de bewoners in de omliggende provincies nog steeds de gevolgen ondervinden. Vervolgens een artikel over het Mount Malinding nationale park in Mindanao, waar een herbebossingprogramma wordt uitgevoerd waarvan de lokale bevolking profiteert. In de Nederlandse media wordt steeds vaker aandacht besteed aan de Filipijnen als toeristische bestemming. In deze Tambuli vindt daar u een kennismaking mee.

In de rubriek biodiversiteit deze keer aandacht voor de beermarter uit Palawan en een historisch nieuwsfeit uit 1611 over de Universiteit van Santo Tomas. Ook deze keer geen standplaatsverhaal.

Om de uitgave van de digitale Tambuli mogelijk te maken verzoeken we u om jaarlijks een donatie over te maken. Heeft u dit nog niet gedaan dan kunt U dat nog doen naar bankrekening 7228457 van het Filipijnenmagazine Tambuli, Utrecht.
Alvast bedankt.

Namens de redactie
Evert de Boer & Thijs Struijk