Follow Me on Twitter
Saturday, 13 October 2012 14:18

Europese steunt voor anti-corruptie projecten

De afgelopen maand stelde de Europese Unie tweemaal een bedrag ter beschikking voor projecten in de Filipijnen, uit te voeren door maatschappelijke organisaties. Vorige maand werd 47 miljoen peso (900.000 euro) ter beschikking gesteld voor anti-corruptie projecten gericht op lokale overheden, voor een periode van 3 tot 4 jaar.
Volgens een verklaring van de EU ambassadeur in de Filipijnen bevestigt deze toezegging dat de Unie zich in blijft zetten voor armoedebestrijding en het bevorderen van goed bestuur.


Vorig week werd bekend dat de Europese Unie 26 miljoen peso (een half miljoen euro) uittrekt voor maatschappelijke organisaties met projecten waarmee ingezet wordt op het verbeteren van de mensenrechtensituatie. Het doel van deze subsidie is het versterken van de rol van het maatschappelijk middenveld in het bevorderen van de mensenrechten en van democratische hervormingen. Maar ook om een bijdrage te leveren aan een vreedzame verzoening tussen bevolkingsgroepen en het verbeteren van politieke deelname en politieke vertegenwoordiging.

Bron: Philippine Daily Inquirer

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.